.
Lieve Blancquaert
donderdag 28 maart 2024

Lieve Blancquaert: “Ik probeer niet te cynisch te worden”

Maar het wordt soms moeilijk

Terwijl veel mensen liever niet meer naar het nieuws kijken, noemt Lieve Blancquaert zichzelf een beetje nieuwsverslaafd. Maar ze vindt het ook steeds moeilijker om al dat slechte nieuws te gaan verwerken.

“Ik ben een naïeve idealist en probeer niet cynisch te worden, maar ik voel wel dat het steeds moeilijker wordt om niet in cynisme te vervallen”, zegt ze in Primo.

Maar Lieve is ook van het idee dat we niet alles hoeven te weten. Het zou ons anders allen maar meer angsten en meer stress bezorgen. Maar het blijft wel belangrijk dat we veel weten ook.

Lieve is fotograaf van beroep, maar vroeger was het niet allemaal beter voor een fotograaf. Het was vooral technisch allemaal veel ingewikkelder.

“Tijdens het analoge tijdperk had ik meer stress om beelden te maken. Nu, in het digitale tijdperk, zie je meteen of je een goed beeld gemaakt hebt of niet. Vroeger zag je pas veel later of je de bal misgeslagen had. Dus dat is een vooruitgang. Al worden fotografen nu veel slechter betaald dan vroeger. Dat heeft te maken met het feit dat iederéén foto's maakt. En dat zie je soms ook aan de kwaliteit. Vroeger werden fotografen vaak op een piëdestal gezet, en was het beeld heel belangrijk, maar dat is vandaag bij veel kranten niet meer aan de orde.”

Bio van Lieve Blancquaert

Meer Over:

Lieve Blancquaert