.
Lieve Blancquaert
zondag 10 oktober 2021

Lieve Blancquaert aangerand: “hij stak plots zijn hand in mijn decolleté”

"Ik behoor jammer genoeg tot die laatste categorie..."

In haar nieuwe programma ‘Let’s talk about sex’ praat Lieve Blancquaert met mensen uit verschillende landen over allerlei onderwerpen zoals relaties en seks. In één van de afleveringen snijdt ze ook het onderwerp rond ‘seksueel misbruik’ aan. Iets waar ze zelf al mee te maken heeft gekregen.

In Story doet Lieve haar verhaal. “Ik zat op café met een vriendin toen een dronken man zijn hand in mijn decolleté stak. Ik pakte hem vast en schold hem uit voor lafaard. Meisjes of jongens die aangerand worden, verstijven meestal. Of ze vluchten of vechten. Ik behoor jammer genoeg tot die laatste categorie.”

Lieve had de man uitgedaagd en het kwam tot een gevecht. Er kwam pas een einde aan de ellende toen de caféhangers de relschoppers buiten zetten. “De cafébaas zei dat het niets zou uithalen als ik aangifte deed, dus ik liet het daarbij. Erg toch?”

Ze leefde daarna nog een jaar lang in angst, uit schrik om die kerel terug tegen het lijf te lopen. “Elke keer als ik voorbij dat café passeer, denk ik eraan en ben ik nog steeds boos op mezelf dat ik geen aangifte gedaan heb.”

Werd je zelf slachtoffer van seksueel misbruik? Twijfel dan niet en doe hier aangifte van. Het helpt niet allen jou, maar ook alle andere vrouwen rondom je.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lieve Blancquaert

Meer Over:

Lieve Blancquaert