.
Liese Luwel
dinsdag 30 mei 2023

Liese uit Big Brother na MS-diagnose: "ben volledig in paniek geschoten"

Je zou voor minder.

Ruim een jaar geleden kreeg Liese Luwel uit Big Brother te horen dat zij MS heeft. Dat nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. In Het Nieuwsblad vertelt Liese over die periode. “We zien ­witte vlekjes op uw hersenen", vertelden de specialisten haar. "En: U heeft multiple sclerose . Daarna hoorde ik helemaal niets meer. Ik ben volledig in paniek geschoten. Het enige wat door mijn hoofd raasde: ik ben mijn auto kwijt, mijn vrijheid. Mijn schoon leven is voorbij. Ik ga in een rolstoel terechtkomen. Ik zei huilend tegen de dokter dat ik dat allemaal niet wou."

Liese, die in 2021 in Big Brother schitterde, kreeg medicatie maar die weigerde zij te nemen nadat zij in de bijsluiter las dat haaruitval één van de bijwerkingen was. Ondertussen heeft Liese één en ander weten te plaatsen, al blijft de angst voor het onbekende er nog steeds. “Aftakelen. Niet meer kunnen stappen. Vergeetachtig ­worden. Ik heb een zeer goed geheugen, ik weet nog welke kleren ik droeg op die exacte dag. En vanochtend ben ik plots mijn sport­afspraak vergeten. Is dat dan ook de MS? Die onzekerheid, da's het ergste.", geeft Liese in Het Nieuwsblad toe.

Momenteel zit Liese in Florida, een reis die zij impulsief heeft geboekt. Op Instagram kan je haar avontuur daar volgen en het ziet er allemaal leuk uit, al heeft zij gisteren haar boot letterlijk gemist waardoor een uitstapje niet door kon gaan. Het werd een dagje aan het strand, er zijn ergere dingen in het leven. En haar medicatie, die neemt Liese nu zoals het hoort. Liese weigert in een boekje te gaan zitten en geniet van het leven. Op haar manier probeert zij te bewijzen dat je ondanks de diagnose van MS toch nog een leven hebt en daar lijkt zij wonderwel in te slagen.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Liese Luwel