.
Liese Luwel
vrijdag 12 januari 2024

Liese uit ‘Big Brother’: “De rest heb ik niet meer gehoord”

Het was een harde klap

Op 15 januari start het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’. Als er een iemand is die weet hoe het is om 100 dagen in het ‘Big Brother’ huis te zitten, dan is het Liese Luwel wel. Zij zat enkele jaren geleden tot en met de finale in het huis en groeide uit tot een van de populairste bewoners van de afgelopen jaren.

Liese is thuisverpleegster van beroep, maar verdient ook een mooi centje bij als influencer. Ze heeft een leuk leven, maar in 2022 kreeg ze toch een zware klap te verwerken.

“Ik was opgestaan met een wazig rechteroor. Ze zeiden me eerst dat ik gewoon een oogzenuwontsteking had. Maar een dag later kreeg ik te horen dat de ontsteking het gevolg was van een MS-opstoot. De grond zakte weg onder mijn voeten. Ik zag mezelf meteen in een rolstoel zitten en begon te ­wenen. De rest van de uitleg heb ik niet eens meer gehoord”, blikt ze terug in Het Nieuwsblad.

Gelukkig staat de geneeskunde al ver en kunnen ze tegenwoordig heel wat. Liese werd meteen gerust gesteld en er werd haar verteld dat MS vrij goed onder controle kan gehouden worden.

““Ik heb vooral last van vermoeidheid. Sommige dagen gaat dat beter, maar andere dagen ga ik moe slapen en word ik opnieuw moe wakker. Daarnaast is ook mijn blaas vaak een probleem. Als ik voel dat ik moet gaan, moet ik ook echt zo snel mogelijk. Het is zelfs al een paar keer te laat geweest. Bij mijn darmen is het omgekeerd, dan lukt het me soms helemaal niet.”

Bio van Liese Luwel