.
Jan Verheyen, Anna Verheyen
zaterdag 13 november 2021

Lien Willaert volledig in paniek: “Ik dacht dat ik ze kwijt was”

Haar dochter liet alleen maar haar hart spreken

In de bioscoop kunnen we momenteel allemaal gaan kijken naar ‘Red Sandra’. Een waargebeurd verhaal geregisseerd door Jan Verheyen en Lien Willaert. Lien die instond voor het schrijven van de scenario’s heeft er heel wat moeilijke en emotionele momenten opzitten.

In het verhaal wordt het verhaal van de doodzieke Sandra vertelt. Haar ouders Olga en William Massart doen er alles aan om hun dochter te redden, maar er komt toch een moment dat ze Sandra moeten loslaten. En die scènes bezorgden Lien vaak een krop in de keel bij het schrijven van de scenario’s.

“Ik zal het ogenblik nooit vergeten toen ik net die scène over loslaten geschreven had: Anna was naar de logopediste wat verder in de straat met haar fietsje. Ik was klaar met mijn scène en had nood aan een knuffelmoment en ging al op straat staan om te kijken waar ze bleef. Maar ze kwam niet. Geen Anna. Ik sprong op mijn fiets, belde aan bij de logopediste en die zei me dat Anna al lang vertrokken was”, begint Lien haar verhaal in Primo.

Lien die op dat moment al volledig in paniek was, ging op zoek naar haar dochter. Tot ze op een gegeven moment de fiets van Anna op straat zag liggen. “De angst sloeg me om het hart. Ik dacht al aan het ergste. Plots riep een man die op een dak aan het werken was dat hij een meisje met een katje had gezien. Anna had dus een katje gevonden op straat en ze was alles op slag vergeten. Ze had haar fietsje achtergelaten en was te voet naar huis gestapt. We hadden elkaar net gemist.”

Eind goed al goed dus.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lien Willaert

Meer Over:

Lien Willaert