.
Lien Willaert
dinsdag 9 november 2021

Lien Willaert moet haar dochter loslaten: “ik kan me geen leven zonder haar voorstellen”

Ze ging haar dochter regelmatig knuffelen

Lien Willaert en Jan Verheyen hun allernieuwste filmpareltje ‘Red Sandra’ is momenteel te zien in de bioscoop. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart die vechten voor hun dochter om ze te kunnen genezen van een slepende ziekte. De film vertelt een mooi verhaal over het graag zien en het kunnen loslaten van je kind.

Lien heeft net zoals het hoofdpersonage ook een dochter: Anna. Anna Verheyen is vijftien en ontwikkelt zich langzaam aan tot een volwassen vrouw. Bij dat opgroeien hoort ook loslaten, iets wat mama Lien vrij goed lukt. “Anna mag van alles doen en ontdekken, en ik vertrouw haar ook. Maar als Olga zich in de fi lm afvraagt of ze Sandra niet moeten ‘loslaten’ is dat een heel ander soort loslaten. Ik probeer zoveel mogelijk ergens het positieve in te zien en denk dat ik wel wat veerkracht heb, maar ik mag er niet aan denken dat er iets met Anna zou gebeuren”, vertelt Lien aan Primo.

Wanneer Lien het even moeilijk had tijdens het schrijven van het scenario stapte ze vaak op haar dochter af om haar een knuffel te geven. Op zo’n momenten wist Anna meteen hoe laat het was. “Mama, is het weer zover’, klonk het dan. Ik kan me gewoon geen leven zonder haar voorstellen.”

Download onze app voor iOS of Android