.
News Image

Lien Van de Kelder huilt bij afscheid aan Familie

Lien Van de Kelder definitief weg uit Familie.


Lien Van de Kelder heeft afscheid genomen van Familie. De seizoensfinale liet er al weinig twijfel over bestaan dat haar personage Marie overleden was, maar nu bevestigt de actrice ook zelf dat ze verdwijnt uit Familie. Een lijk van Marie krijgen we niet te zien in de spannende seizoensfinale van Familie, maar hoe overleef je een val van een klif? Niet dus, zo blijkt. Lien Van de Kelder bevestigt immers dat haar draaidagen bij Familie er op zitten.



“Ik heb Marie altijd graag gespeeld,” onthult Lien Van de Kelder in Dag Allemaal. “Ze moordde niet met voorbedachten rade, ze werd altijd tot het uiterste gedreven.” Ondanks alles had Lien wel begrip voor haar personage. Iedereen dreef Marie immers tot het uiterste: “Haar moeder, omdat die haar heel haar leven had mishandeld en getreiterd, Evy omdat die haar moedertrauma oprakelde… Dat praat Maries gedrag natuurlijk niet goed, maar ergens begreep ik haar wel,” aldus de actrice in Dag Allemaal.



Lien Van de Kelder heeft twee jaar in Familie gespeeld. “Het is mooi geweest,” klinkt het bij de actrice. “De passage van Marie ging niet onopgemerkt voorbij. Liever zo dan dat het allemaal langdradig wordt.” Lien Van de Kelder geeft echter toe dat ze bij haar afscheid toch een traantje moest wegpinken. Gedurende die twee jaar worden er immers vriendschapsbanden gesmeed. Toen mijn laatste scène erop zat, kreeg ik bloemen en champagne. Ook bedankte iedereen mij voor de fijne samenwerking. Dat was heel hartverwarmend. Ja, ik heb zelfs een traantje weggepinkt,” vertelt Lien in Dag Allemaal.



Haar afscheid bij Familie betekent echter niet dat Lien Van de Kelder in een zwart gat zal vallen. De 36-jarige actrice werkt immers ook als juriste en die combinatie met lange draaidagen bij Familie was best wel pittig. Bovendien is ze ook nog eens op tournee met haar chansonprogramma “Salut la copine” en wil ze zeker ook blijven acteren. Er ligt immers voldoende fictie op de planken in België, aldus Lien Van de Kelder.



De kindjes zijn ook blij dat hun mama niet meer om zes uur ’s morgens naar de opnameset van Familie moet. Voor haar juristenwerk heeft ze immers meer zeggenschap over haar eigen agenda en dan krijgen de kinderen voorrang. Kindjes Jeanne (bijna 6) en Victor (4,5) krijgen er bovendien misschien een zusje of broertje bij. Al is Lien Van de Kelder niet meteen van plan om opnieuw zwanger te worden.



Maar wat Lien wel overweegt is om zich te engageren als pleegouder. “Ik heb een groot hart en het is verrijkend voor onze kinderen,” weet Lien die door haar werk als juriste erg betrokken is bij een Syrische vluchtelinge. Maar ook dat is nog niet voor meteen. “Eens ons leven weer wat regelmatiger is, zie ik dat echter zeker zitten”, aldus Lien Van de Kelder in Story.


Bio van Lien Van de Kelder