.
Lesley-Ann Poppe
zaterdag 6 april 2024

Lesley-Ann Poppe: “Je wordt daar als jong meisje erg onzeker van”

En dat is erg jammer

Het is tegenwoordig volgens velen not done om woorden als ‘dik’ te gebruiken. Heel wat mensen zien liever andere woorden zoals ‘vol’ en ‘stevig’. Maar daar is Lesley-Ann Poppe niet mee akkoord.

Poppe houdt zich zelf ook niet in om een woord als dik te gebruiken. En ze vindt het positief dat ook Jacotte Brokken niet praat in termen als ‘stevig’ en ‘vol’.

“Erg dapper van haar. Ik wou dat ík het woord 'dik' vroeger ook al had durven gebruiken. Het was namelijk gewoon zo en dat is het woord dat in Van Dale staat. Het is jammer dat daar nog steeds een taboe op rust. Ik was toen dik, maar ik voelde me eigenlijk niet slecht. Ik moest afvallen omdat ik diabetes type 2 aan het ontwikkelen was en ik een gezonde mama wil zijn.”

We duren het soms vergeten, maar bodyshaming kan zware gevolgen hebben voor iemand die ermee te maken krijgt. Je moet al sterk in je schoenen staan om er tegen te kunnen.

“Ondanks mijn overgewicht had ik met Kevin een man die mij nog steeds de mooiste vrouw ter wereld vond. En ik werd omringd door mijn gezin, dus eigenlijk kon die bodyshaming mij geen bal schelen. Maar ik kan me voorstellen dat je daar als jong meisje onzeker van wordt, en dat is precies de bedoeling van die bodyshamers.”

Bio van Lesley-Ann Poppe

Meer Over:

Lesley-Ann Poppe