.
Lesley-Ann Poppe en Kevin Lebreton
donderdag 18 januari 2024

Lesley-Ann Poppe: “Dat diploma heb ik nog altijd niet gehaald” 

Het was nochtans wel de bedoeling 

Zelf beweert Lesley-Ann Poppe makkelijk zonder luxe te kunnen, maar nu ze goed haar geld verdient, houdt ze ervan om toch een luxueus leven te leiden. Maar het is ooit anders geweest.

“Er zijn periodes geweest waarin ik amper kon rondkomen. Op m'n 22ste ben ik gestart als zelfstandige en de eerste vijf jaar kon ik mezelf geen loon uitkeren. Ik had bij wijze van spreken amper geld om verse groenten te kopen. Alles investeerde ik meteen weer in m'n zaak. Ik werkte zeven dagen op zeven en nam geen dag verlof”, blikt ze terug in Tv Familie.

Maar Poppe is hard blijven werken en heeft nu twee eigen bedrijven: ‘de Beauty & Medical Academy’ en ‘de Beauty Clinic’. En daarmee komt een droom in vervulling.

“Al van kinds af wilde ik schoonheidsspecialiste worden', legt ze uit. 'Mijn ouders wilden echter dat ik Latijnse deed en voor een universitaire opleiding koos. Ik volgde braaf hun advies en studeerde met succes af, maar ook nadien bleef m'n droom dezelfde: een diploma van schoonheidsspecialiste. Maar nog eens twee jaar studeren in 't volwassenenonderwijs om dat te behalen? Vergeet het! Daarom organiseerde ik zelf een cursus. Ik huurde een lokaal en ging op zoek naar een docent en medestudenten. De inschrijvingen stroomden binnen, er was zelfs geen plaats meer voor mij. Ik startte een tweede cursus, en zo is de Beauty Academy ontstaan. En dat diploma van schoonheidsspecialiste? Dat heb ik nog steeds niet behaald.”