.
castleden Les Misérables + Gert Verhulst
zondag 4 december 2022

Les Misérables stelt teleur, maar niet voor hen!

Zij zijn tevreden met de kans

De verwachtingen waren groot rond de cast van ‘Les Misérables’. Wie van onze Vlaamse topmusicalacteurs zou hier een rol in wegkapen. Werd het Jan Schepens? Of Jelle Cleymans? Of toch eerder Free Souffriau?

Geen van hen allen kreeg een rol, en ook de populaire niet musical-namen die auditie deden zoals Joris Van Rossem en Bart Cannaerts kaapten een rol weg. Maar de teleurstelling werd nog groter toen bekend raakte dat slechts 3 Vlamingen de hoofdrol zouden spelen?

De gelukkigen zijn Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor. Straffe namen en absoluut goede musicalacteurs, maar waar is de rest? Jonas, Nordin en Ianthe zijn ieder geval wel erg blij dat ze gekozen zijn.

“Les Misérables’ is de crème de la crème van de musicals. Voor mij heeft deze productie een speciale betekenis. Ik stond ook in de vorige Vlaamse versie, als tienjarige. Daar is het zaadje gepland, daar is mijn liefde voor musical uitgegroeid. Het betekent veel voor mij dat ik dit mag doen”, citeert Tv Familie Ianthe Tavernier bij VRT NWS.

En ook Jonas is erg tevreden. “Jelle Cleymans speelde als kind mee in de musical, en ik was toen jaloers op hem. Die voorstelling maakte toen zo’n indruk op mij dat ik hem acht keer heb gezien.”

Nordin De Moor is bij het grote publiek dan weer de iets onbekendere van de drie, maar in het musicalmilieu is hij gekend als een groot talent. “We moesten verschillende keren auditie doen. Het was een maandenlang proces, maar ik snap dat. De lat ligt erg hoog. Uiteindelijk heeft een jury die mij niet kende de beslissing genomen. Ik ben blij dat ik hen heb kunnen overtuigen.”