.
Leo Madder
donderdag 2 februari 2023

Leo Madder: “Ik heb geen ander vermaak dan dat”

Netwerken is niks voor hem

We kennen Leo Madder allemaal nog als dokter Luc Gijsbregts in ‘Spoed’. Sinds zijn rol in de ziekenhuisserie heeft hij geen acteeropdrachten meer gehad. Hij moet dus op een andere manier zijn dagen weten te vullen.

“Ik lees heel veel, en dat is het zowat. Ander vermaak heb ik niet, mijn werk is mijn hobby en ik blijf hopen dat ik snel weer aan het werk kan. Maar dat zal van de producenten zelf afhangen, want ik heb geen Facebook, geen Instagram of andere sociale media en ik ga ook niet naar premières op te netwerken”, zegt Leo in Dag Allemaal.

Een beetje meer netwerken en je contacten verzorgen, het kan al veel helpen om terug ergens een rolletje te strikken. Maar dat vind de acteur erg moeilijk.

“Ik kan het gewoon niet. Op recepties na premières stond ik vroeger altijd in een hoekje. En zoals gewoonlijk gaat het niet over wat je kent, maar wie je kent. Ik spreek ook geen Antwerps of West-Vlaams, en Algemeen Nederlands spreken is tegenwoordig geen vereiste meer om een rol te krijgen. Ik moet nu bij wijze van spreken met een tolk naar series zitten kijken.”

Leo heeft het nog altijd een beetje moeilijk wanneer het gaat over zijn vertrek bij ‘Spoed’. Hij werd uit de reeks geschreven en daar was hij niet blij mee. “Bij mijn kennismaking met Philippe Bonamie, de toenmalige baas van Studio’s Amusement vroeg ik hem of ‘Spoed’ zou blijven bestaan. Toen zei hij letterlijk: ‘Ja, op voorwaarde dat jij blijft meedoen’. Nog geen jaar later werd ik op straat gezet. Als je een deal maakt tussen mannen en je verbreekt die, daar heb ik maar één woord voor: walgelijk.”

Bio van Leo Madder

Meer Over:

Leo Madder