.
News Image

Leo Hellemans gedelegeerd bestuurder VRT

Leo Hellemans volgt Sandra De Preter op.


Leo Hellemans wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. Dat werd vandaag beslist door de Vlaamse regering. Hij volgt Willy Wijnants op, die de VRT ad interim leidde sinds Sandra De Preter uitviel wegens ziekte. Leo Hellemans krijgt de opdracht om een toekomstplan voor de VRT uit te werken en de besparingen bij de openbare omroep in goede banen te leiden.



Ongeveer een jaar geleden viel Sandra De Preter uit wegens ziekte. Zij wordt momenteel behandeld voor een hersentumor. Voor de periode van haar afwezigheid werd Willy Wijnants, tot daarvoor algemeen directeur Financiën bij de VRT, aangesteld als gedelegeerd bestuurder ad interim. Gezien de aanzienlijke besparingsoperatie en het strategische toekomstplan dat de openbare omroep moet uitwerken, achtte de Vlaamse Regering het noodzakelijk om een nieuwe CEO aan te stellen. En de keuze viel daarbij op Leo Hellemans. Gezien zijn uitgebreide managementervaring als algemeen directeur Productie en Media, hoofdredacteur bij de Nieuwsdienst en gezien zijn terreinervaring als verslaggever, is Leo Hellemans de meest geschikte figuur om op een efficiënte en gedragen manier de noodzakelijke operaties door te voeren bij de openbare omroep, zo oordeelde de Vlaamse Regering.



De Raad van Bestuur van de VRT bevestigde vandaag zijn vertrouwen in de nieuw aangestelde gedelegeerd bestuurder. De Raad houdt er ook expliciet aan om Willy Wijnants te bedanken om in de voorbije moeilijke en onzekere periode de leiding van de VRT te hebben overgenomen. De raad wenst Sandra De Preter, die arbeidsrechtelijk verbonden blijft bij de VRT, een spoedig herstel.


Bio van Leo Hellemans en Sandra De Preter