.
News Image

Lenny Kravitz komt naar Sportpaleis

Lenny Kravitz stelt "The Chamber" voor, de eerste single van zijn langverwachte tiende studioalbum 'Strut'. Het nummer is vanaf morgen, 24 juni, te koop via iTunes. Maar er is meer, want de zanger gunt zijn fans meteen ook al een blik op het cover artwork, de tracklijst en een songtekstvideo van "The Chamber", die vandaag in première gaat op Vevo. Tegelijkertijd kondigt hij het eerste luik van zijn nieuwe wereldtournee aan, die op 22 oktober van dit jaar wordt afgetrapt in Moskou en 40 steden in Europa, de UK en Rusland aandoet.

Kravitz' tiende studioalbum 'Strut' is een rasechte rock 'n roll-plaat, die met swingende ritmes alle vormen van verlangen verkent, van de meest fysieke tot de meest geïdealiseerde. Twaalf nummers met het hart op de tong, precies zoals Lenny het bedoeld had. "Waar ik zoveel van hou in muziek is de kracht om je helemaal terug te brengen naar een bepaald moment," zegt Lenny Kravitz, "Dit album bracht me terug naar de gevoelens die ik had in de middelbare school. Het is een echte rock 'n roll-plaat geworden, ruw, boordevol soul en in geen tijd tot stand gekomen." Zoals de traditie het wil heeft de begeerlijke Amerikaan niet alleen de zangpartijen voor zijn rekening genomen, hij speelt ook gitaar, basgitaar, keyboards en drums en verzorgde tevens de gehele productie. Voor de finishing touch deed hij echter beroep op de legendarische Bob Clearmountain (bekend van David Bowie's 'Let's Dance', de Rolling Stones' 'Tattoo You' en Bruce Springsteen's 'Born In The U.S.A.') om het album te mixen. Het resultaat is een pareltje!

Lenny Kravitz, één van de meest prominente rocksterren van deze generatie en winnaar van 4 opeenvolgende GRAMMY Awards, trekt op tournee om zijn nieuw werk live aan de wereld voor te stellen. Op de setlist staan natuurlijk ook enkele van zijn allergrootste hits en dat zijn er een pak! De zanger van onvergetelijke nummers als "Let Love Rule", "Always On The Run", "It Ain't Over Till It's Over", "Are You Gonna Go My Way" en "I'll Be Waiting" komt op vrijdag 21 november naar het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor dat concert zijn vanaf vrijdag 27 juni om 10 uur te koop.

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen (incl. servicekosten): 54 euro - 49 euro - 43 euro
*0.5euro/min, incl btw

Bio van Lenny Kravitz

Meer Over:

Lenny Kravitz