.
Leki - Karoline Kamosi
woensdag 25 augustus 2021

Leki: “Het heeft mijn lichaam kapot gemaakt”

Leki getroffen door cerebrale malaria...

Ooit was Leki niet meer weg te denken uit de showbizz. Ze was actief als zangeres, presentatrice en actrice. Plots werd het bijzonder stil rond Leki. Leki heeft er dan ook geen gemakkelijke periode opzitten. Ze werd getroffen door cerebrale malaria (een dodelijke agressieve variant van malaria). Een ziekte die de zangeres tot halt toeriep. “Het heeft veel dingen in mijn lichaam kapot gemaakt. En dat heb ik onderschat, want ik bleef maar aan 200 kilometer per uur leven”, doet Leki haar verhaal in Story.

Toen Leki op een dag in overdrive ging, stortte ze helemaal neer. Ze voelde zich zowel geestelijk als lichamelijk ellendig en ze wist niet wat haar overkwam. Het verdikt dat ze kreeg was hard: een burn-out, posttraumatische stress en tal van tekorten in mijn bloed.

Na het verdict wou Leki er niet aan toegeven. “Waarom zou mij zoiets overkomen. Ik dacht dat ik alles kon, ik voelde mij als een soort van Superwoman.” Uiteindelijk startte Leki EMDR-therapie, een therapie dat helpt tegen onder andere burn-out en depressie. Het was een proces van lange adem, maar Leki is terug en sterker dan ooit!

Dat horen we graag, Leki!