.
News Image

Legt Marijn Devalck opnieuw een bom onder De Kampioenen?

Marijn Devalck wil duidelijke afspraken voor nieuwe afleveringen.


Marijn Devalck kennen we allemaal als Balthasar Boma uit FC De Kampioenen. De acteur liet eerder al weten dat FC De Kampioenen voor hem niet meer hoefde en ondanks het feit dat Boma zou ‘sterven’ in de vierde film ‘Viva Boma’ lijkt hij nu toch mee te doen aan de nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen. Maar dan moeten er wel duidelijke afspraken gemaakt worden, klinkt het bij Boma. “Mijn gedacht!”

Marijn Devalck wil dat de acteurs een front vormen en dat iedereen dezelfde verloning krijgt. De acteur herinnert zich nog levendig hoe de VRT hen behandelde in de begindagen… ““Ze zijn toen gewoon niet correct geweest met ons. We werden verplicht om met contracten te werken waarin we aangaven afstand te doen van onze rechten. Met andere woorden, we verdienden geen cent extra door de immense populariteit. Da’s eigenlijk verboden,” vertelt Devalck aan Dag Allemaal.

Acteurs die het probleem aan de kaart stelden werden uit de reeks geschreven, anderen bedongen dan weer wél betere voorwaarden. En dat kan nu niet meer meent Marijn Devalck. Collegialiteit is enorm belangrijk voor Marijn Devalck die een duidelijke vermelding wil in de contracten: “In de contracten zal duidelijk moeten staan dat iedereen exact even veel betaald wordt. Wat dat betreft eis ik volledige transparantie.”

Bio van Marijn Devalck en Balthasar Boma