.
News Image

Legende Tony Bennett komt naar ons land

Tony Bennet op 22 september in Koninklijk Circus te Brussel.

Tony Bennett verkocht wereldwijd miljoenen platen, en heeft tientallen platina en gouden platen op zijn naam staan. Dit is een muzikant die zijn publiek altijd diep weet te raken met zijn legendarische stem en charmante uitstraling. Op zijn palmares staan na 60 jaar onder andere 17 Grammy's, waaronder de prestigieuze Lifetime Achievement Award. Zijn meest gekende nummers, zoals "Steppin' Out With My Baby" en "I Left My Heart In San Francisco", maken integraal deel uit van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Hij staat te boek als de meest jongensachtige tachtiger ter wereld, en beleeft op deze iets rijpere leeftijd creatieve muzikale hoogdagen.
In augustus 2011 vierde Tony Bennett zijn 85ste verjaardag met een nieuw album, Duets II. Hij schreef hiermee muziekgeschiedenis: Tony werd de oudste artiest ooit met een eerste plaats in de Billboard albumcharts. Op Duets II horen we onder andere Lady Gaga, Michael Bublé, Aretha Franklin, Mariah Carey en wijlen Amy Winehouse, wiens laatste opnamesessies voor dit project waren. "Duets II", met producer Phil Ramone aan de knoppen, is de opvolger van "Tony Bennett Duets: An American Classic", het best verkopende album in Bennett's arsenaal en in 2006 winnaar van een Grammy. DUETS II ging met maar liefst twee Grammy's aan de haal.
Sony Legacy heeft recent "Tony Bennet: THE CLASSICS" uitgebracht. Het album is een compilatie van de DUETS CD's en bestaat verder ook uit een selectie van Tony Bennett's favoriete solonummers.
Tony Bennett, 17-voudige Grammy-winnaar, zal op maandag 22 september 2014 om 20.30 u in het Koninklijk Circus te Brussel optreden.

Tickets kunnen online besteld worden vanaf vrijdag 13 juni 10u30 en dat via www.gracialive.be, sherpa.be, ticketnet.be en cirque-royal.org alsook telefonisch op 0900 84 007 en 02 218 20 15. Tickets zijn alsook beschikbaar bij de Fnac verkooppunten en aan de kassa van het Koninklijk Circus (open op alle werkdagen tussen 10u30 en 18u).

Bio van Tony Bennett

Meer Over:

Tony Bennett