.
Dani Klein van Vaya Con Dios
zondag 19 november 2023

Legendarische Vaya Con Dios pakt uit met machtig nieuw album

Eindelijk nieuw materiaal.

In september raakte het nieuws bekend dat het legendarische Vaya Con Dios, met zangeres Dani Klein, nieuwe muziek ging uitbrengen. Tot ver buiten onze landsgrenzen was de euforie groot en werd er reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe werk. Vorige maand bracht Vaya Con Dios de funky, up-tempo song ‘Shades Of Joy’ uit, de voorbode van hun nieuwe, gelijknamige album. En nu breiden ze hun impressionante repertoire nog verder uit met 10 gloednieuwe nummers uit het nieuwe album ‘Shades Of Joy’, dat ondertussen overal te verkrijgen en te beluisteren is.

Op het album ‘Shades Of Joy’ staat er voor ieder wat wils. Zo zijn er nummers in het Frans, Spaans en Engels, en gaat het van ballads tot up-tempo songs. Naast een digitale release is het album ‘Shades Of Joy’ ook wereldwijd te verkrijgen als CD en een deluxe kobaltblauwe vinyl.

Het parcours van het nieuwe album begon bij Dani Klein, die vastzat in Brussel tijdens de lockdown. Omdat ze niet naar haar huis in Andalusië kon, besloot ze er het beste van te maken. Samen met Thierry (Plas) en François (Garny) begon ze aan nieuwe nummers te werken, geïnspireerd door de omstandigheden. Na de lockdown kwamen er muzikanten om de partijen in te spelen en te improviseren. Na iets meer dan twee jaar was het album ‘Shades Of Joy’ eindelijk een feit.

Vaya Con Dios is een wereldwijd gekend muzikaal monument met meer dan 10 miljoen verkochte albums en talloze internationale hits. De herkenbare, fenomenale stem van Dani Klein is al jaren de kern van Vaya Con Dios, de groep die in 1985 werd opgericht. In 2014 speelde Vaya Con Dios een slotconcert in Vorst Nationaal. Een jaar later werd Dani Klein opgenomen in De Eregalerij, een carrièreprijs van Radio2 en SABAM, en in 2023 mocht Vaya Con Dios op de MIA’s de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, een bekroning voor hun weergaloze parcours.

Bio van Dani Klein en Vaya Con Dios