.
Christoff
zaterdag 28 mei 2022

Legendarische Free Feesten zijn na 17 jaar terug!

Hier kijken heel veel mensen naar uit!

25 jaar lang waren de Free Feesten niet weg denken in Brakel . Drie dagen lang werd er gefeest tijdens het tweede weekend van augustus. In het begin op “de Free-weide” achter het “Free-huis” in de Ommegangstraat in Elst. De laatste jaren op de “festival-weide” op de steenweg naar Ninove.
Meer dan 30.000 aanwezigen kwamen naar “Het Torhout-Wercher” zoals Will Tura de Free-Feesten noemde. En vele honderden artiesten passeerden de revue. Van Willy Sommers (25x trouwens) over Eddy Wally, Luc Steeno, Christophe tot Will Tura. Van Clouseau over De Kreuners, The Radio’s, The Dinky Toy’s tot Leopold 3. Maar ook vele Nederlandse artiesten … Van Rob de Nijs, over Rene Froger, Twarres, Frans Bauer, Peter Koelewijn tot Marco Borsato. En zelfs vele internationale artiesten van Adriano Celentano, Blue tot Mungo Jerry waren van de partij.

De herinneringen aan de Free Feesten doken steeds weer op… maar de organisatoren van weleer hielden voet bij stuk: het is mooi geweest. Nooit meer. Tot een maand geleden… De gebroeders Rik en Wim De Nijs samen gingen zitten met het bestuur van Olsa Brakel. Daar werd al snel duidelijk dat Olsa méér dan voetbal alleen is… En om het met een James Bond quote te zeggen: Never say never again…

Dus het grootste ambiancefeest van het jaar komt terug onder de naam OLSA FREE FEESTEN op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli op de Festivalweide van Olsa Brakel – Parkweg 15 te Brakel.

Vrijdag 1 juli is het er meteen boek op: Vanaf 19.00 uur beginnen de sfeer dj’s Koen en Danny De Brabander. Om 20.00 uur is er niemand minder dan Kurt Burgelman (Biezebaaze) en om 21.00 uur is er de trots van Brakel: Marijn De Valck . Met zijn “Boma en de slagerparade” brengt hij live de beste Nederlandstalige en Vlaamse meezingers, begeleidt door zijn fantastische band. Humor is nooit ver weg…Vier het leven met Balthasar Boma en zijn Slagerparade, zing mee en dans. Beleef een ongezien volksfeest dat generaties verenigt en lang zal nazinderen. Om 22.00 uur is het tijd van dé ambiance dj bij uitstek. Daddy Cool. Vanaf de eerste minuut zorgt hij voor vuurwerk met gesmaakte combinaties van happy music 'met ballen' uit de jaren ’70, ‘80 en ‘90 tot trendy hedendaags, uptempo en naadloos in the mix. Samen met de Brakelse top dj Filip Flamez brengt hij het festivalterrein aan het dansen. En om middernacht is er dan de “Midnight Gang” een nieuwe live band rond een ander icoon uit de regio: Daniel Van Der Cruyssen…de zanger van L’avanti. Afsluiten doen de organisatoren met dj Wim Denys.

Zaterdag 2 juli om 21.00 uur komt één van de toppers van dit ogenblik langs: Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob . En verder nog een pak top dance acts zoals Cisco Kid en top djs met klinkende namen zoals Zohra - DiMaro (Tommorowland) en Paige (Tommorowland)

Op zondag 3 juli is er 12 uur lang het beste uit de lage landen : van 11.00 uur tot 23.00 uur met ondermeer : Christoff, Luc Steeno, Frank Galan, The Unforgettables, Salim Seghers, Filip D'haeze, Swoop, Dynamite, Die Verdamte Spielerei, Kythana, Kate Lane, Danny De Roover en nog vele andere… Top act wordt ongetwijfeld Johnny Logan. Alles wordt gehost door – wie anders – Rik De Nijs. Niemand minder dan Ex Miss België Joke Van De Velde zal hem bijstaan.
De inkom wordt – zoals vanouds – héél democratisch gehouden… Slechts 20 euro in voorverkoop en 50 euro voor een combikaart voor de 3 dagen.
Maar er is nog meer leuk nieuws. Iedere dag wordt gestart met een “happy hour” ! Op vrijdag en zaterdag van 19 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 12 uur.

Alle info vind je op www.olsafreefeesten.be

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff