.
Leen Dendievel
dinsdag 1 februari 2022

Leen Dendievel na paniekaanval: 'ik vergelijk het met een hond'

Leen Dendievel openhartig op Instagram.

Iedereen heeft wel eens een moeilijk moment in zijn of haar leven, dat is ook bij bekende mensen het geval. Actrice Leen Dendievel getuigt op Instagram over een nieuwe paniekaanval. De actrice gebruikte daarbij een foto van drie jaar geleden en daar was een goede reden voor. "Gisteren had ik ook een paniekaanval, maar had ik geen fut om het vast te leggen", steekt Leen van wal.

De gewezen Thuis-actrice worstelt al langer met zulke aanvallen en dat is voor haar best wel vervelend. Aan alles kan je winnen, ook aan een paniekaanval. "Een aanval van benauwdheid noem ik dat tegenwoordig. Omdat ik allang niet meer in paniek schiet. Maar het blijft een vervelend gevoel. Alleen weet ik nu waarom dit gevoel er gisteren was. Ik slaap slecht, ik heb wat opdrachten afgewerkt en ik had een échte zondag. Ik heb een boek gelezen, een beetje opgeruimd en voor de rest lekker genikst. Alleen maakte mijn lijf van die ruimte even gebruik om me te vertellen, 'sta stil en verwerk wat je deze week hebt meegemaakt'", gaat Leen Dendievel op Instagram verder.

"Waarom was ik niet in paniek? Omdat ik door het schrijven van mijn boek ‘Asem’ antwoorden heb gevonden waardoor ik ermee kan leven. En dat het heel af en toe eens voorvalt en bij een vervelend gevoel blijft. Ik vergelijk het altijd met een hond die in mijn leven is gekomen. In het begin bepaalde hij de tred, hij bepaalde waar en hoe snel we stapten en trok vaak aan de leiband (lees, paniek). Nu mag die hond er zijn, wandel ik er op tijd en stond mee en draag ik er zorg voor (lees, zelfzorg). IK bepaal de gang. Ik heb niet geprobeerd deze hond aan de deur te zetten, dan wel ermee te leren samenleven. En daar ben ik blij om. Ik ken mezelf nu beter. Angst heeft me al vaak een spiegel voorgehouden. Ik draag meer zorg voor mezelf. Zelfzorg, is tijd nemen voor jezelf, zodat die hond niet gejaagd in wandelpas vertrekt. Dat is wat ik deze week ga doen. Traag leven. Geen gejaagdheid toelaten, zelf wandelen, lezen, voldoende proberen te slapen, orde scheppen (heb ik graag 🤓). Kortom, mijn batterij opladen", besluit Leen Dendievel op Instagram.

Ja, iedereen moet zijn of haar leven aanpassen aan nieuwe situaties. Leen heeft met die aanvallen leren leven en heeft ze een plaats in haar leven gegeven.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel