You are here

Leen Dendievel in shock

29/03/2020 13:43-

Thuis-actrice doet emotionele oproep.

De dood van de 30-jarige verpleegster Isaura Castermans laat niemand onberoerd. Een week geleden leek zij nog kerngezond, enkele dagen later overleed de verpleegster aan de gevolgen van corona. Het nieuws hakt er bij Leen Dendievel keihard in.
Op Instagram doet zij dan ook een oproep aan al haar volgers. “Ik zie hier net het nieuws over de jonge vrouw van 30 die gestorven is. Kerngezond en sportief. Ik moet zeggen: het raakt me enorm. Het kan één van ons zijn”, reageert Leen.

“Het doet mij echt héél veel pijn dat ik hoor dat heel veel jonge mensen nog altijd niet doen wat ze moeten doen. Nog altijd niet de maatregelen nemen die van hen worden gevraagd. Blijf uit elkaars buurt. Als je in elkaar buurt bent, hou dan rekening met de anderhalve meter afstand. Was je handen goed, provoceer de mensen die ons redden niet én spuw niet in het gezicht!”, gaat de actrice op Instagram verder.

"Het is geen spel”, zegt Leen Dendievel op op een overtuigende manier. “Het is echt. Het is iets wat we niet zien, maar wat ons allemaal bedreigt. Alsjeblieft, doe wat men u vraagt. Blijf in uw kot. Ga wandelen, maar doe het alleen. En luister naar wat men zegt, want er zijn te grote gevolgen. Mensen van dichtbij, mensen die wij kennen, familieleden, … gaan eraan dood. Ik weet niet of het mensen zijn die mij volgen, ik hoop niet dat er tussen zitten. Deel dit bericht naar zoveel mogelijk jonge mensen die niet doen wat ze zouden moeten doen.”

Leen wijst vooral de jongeren met de vinger, de jongeren die vaak toch samenhokken. “Aub, doe wat je moet doen. Neem uw verantwoordelijkheid, hoe jong je ook bent. Want ook jonge mensen sterven eraan. En misschien jouw oma en jouw opa, je moeder en je vader, je broer of je zus. Het is serieus, het is niet om te lachen.”

Meer nieuws over:

Leen Dendievel

Gerelateerde foto's:

Dancing With The Stars: compilatie

Leen Dendievel - Lint - 07/12/2018

Boekvoorstelling Asem

Leen Dendievel - Antwerpen - 04/09/2018

Gerelateerde bio's: