.
Leen Dendievel
zondag 4 december 2022

Leen Dendievel: “Ik zat in een rollercoaster van zaken”

Ze nam geen tijd om te rouwen

Het is voor Leen Dendievel lang een raadsel geweest waarom ze zo hevig kampte met paniekaanvallen. De aanvallen kwamen in pieken en dalen en na een tijdje ging Leen op zoek wat die aanvallen nu precies veroorzaakten.

“Ik ben naar een psycholoog beginnen te gaan. Ik heb mijn puzzelstukken op tafel gesmeten en haar gezegd dat ik het zelf allemaal niet meer zag. Daar heb ik gaandeweg ontdekt dat ik de dood van mijn vader, bijna twintig jaar geleden, nog niet verwerkt heb”, zucht Leen in Dag Allemaal.

Leen was amper 19 toen hij stierf. Oud genoeg om het te beseffen, te jong om haar vader volledig te leren kennen.

“Het heeft veertien jaar geduurd om in de rouw te gaan. Vlak na de begrafenis ging ik terug naar school en lag mijn focus op mijn examens. Daarna ben ik alleen gaan wonen, deed ik audities, bouwde ik een sociaal leven op en leerde ik lief te hebben en verdriet te ervaren. Ik zat in een rollercoaster van zaken en ik vergat om stil te staan.”

Een onverwerkte gebeurtenis uit haar leven speelde Leen dus al vele jaren parten, iets waar ze de laatste jaren enorm de gevolgen van droeg. “Je brein steekt minder leuke dingen achteraan in een hoekje, maar dat begint plots te stinken en het moet eruit. Met de hulp van die therapeute ben ik door de verschillende fasen van dat rouwproces gegaan. Dat was niet leuk en bracht veel verdriet mee.”

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel