.
Leen Dendievel
zondag 6 december 2020

Leen Dendievel: ‘Ik was bang om te sterven’

Thuis-actrice over haar angsten.

Naar aanleiding van het bericht van Jens Dendoncker over zijn opname in een psychiatrische afdeling, sprak Het Nieuwsblad met Leen Dendievel. Actrice, presentatrice, de vrouw van Udo én auteur van enkele boeken waaronder ‘Asem.

Tot drie jaar geleden wist Leen Dendievel niet dat angst de oorzaak was van wat haar overkwam. “Hartkloppingen, zweten, geen adem meer, het gevoel te willen vluchten wanneer ik onder de mensen was. Ik was ervan overtuigd dat ik een hartaanval zou krijgen en zou doodgaan”, vertelt Leen in de weekendeditie van Het Nieuwsblad. “In dergelijke paniekmomenten ging het er soms zo heftig aan toe dat ik op de spoed belandde. Hyperventilatie, zo klonk het daar dan. Tot ik tijdens onze ­vakantie op Ibiza ook op de urgentie-afdeling terechtkwam. Daar zei een dokter me voor het eerst waar het op stond: U heeft last van angstaanvallen.”

Ondertussen raadpleegt Leen Dendievel al enkele jaren een psycholoog. Voor velen een taboe en dat zou het niet mogen zijn. “Eigenlijk zou iedereen er bij gebaat zijn een psycholoog te hebben. Iedereen denkt: mij overkomt dit niet. Tot het je vloert wanneer je het het minst verwacht”, besluit Leen Dendievel in Het Nieuwsblad. En daar sluiten wij ons bij aan: praten met een psycholoog kan oh zoveel deugd doen. Je hart luchten tegen iemand die geen vooroordelen heeft, luistert én tips geeft, we kunnen het jullie alleen maar aanbevelen.