.
Leah Thys in Thuis
woensdag 16 november 2022

Leah Thys onderging dringende heupoperatie

Vallen er ontslagen bij ‘Thuis’?

Ten gevolge van een botinfarct moest Leah Thys die de rol van Marianne speelt in ‘Thuis’ een dringende heupoperatie ondergaan. Ze kon amper stappen of bewegen dus uitstellen was geen optie.

Ondertussen is ze aan de beterhand en staat ze binnenkort al terug op de set. “Ik ben blij dat ik thuis verder kan revalideren, vier weken ziekenhuis was meer dan genoeg”, vertelt Leah Thys aan Dag Allemaal.

Naast de revalidatie van deze operatie is er ook nog eens de onzekerheid door het nieuwe transformatieplan van de VRT. Men wil de productie van ‘Thuis’ uitbesteden en er moet bijgevolg bezuinigd worden, aldus Leah aan Dag Allemaal. De vraag is natuurlijk altijd: ‘Hoe gaat men besparen?’ Momenteel komen directie en vakbonden nog niet overeen.

Staan er jobs op het spel bij de serie of gaat men op andere manier besparen? Voor de acteurs brengt dit uiteraard heel wat onzekerheid met zich mee.

“Eigenlijk krijgen we bitter weinig info”, vertelt Leah Thys aan Dag Allemaal. Hopelijk komen er geen al te drastische veranderingen maar veel zal afhangen van wie ‘Thuis’ overneemt.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys Thuis