.
Leah Thys in Thuis
dinsdag 12 mei 2020

Leah Thys niet in Thuis?

Wat met de oudere acteurs in Thuis?


Leah Thys geeft in Dag Allemaal toe dat ze bij Thuis geen andere mogelijkheid hadden dan de opnames stilleggen. “Ik denk dat niemand had willen doorwerken in die omstandigheden,” aldus de bijna 75-jarige actrice. De cast heeft ook een WhatsApp-groepje waarin iedereen zijn gedacht zegt en twijfels durft uitspreken. “Ik denk dat de makers de juiste beslissing hebben genomen. Zij houden wel degelijke rekening met wat wij denken en hoe we ons voelen,” aldus Leah Thys die eraan toevoegt dat zeker acteurs die tot de risicogroep behoren hun zeg mogen doen.

Bij Thuis zijn er meerdere acteurs 65-plussers. Hoe kijken zij naar de nabije toekomst wanneer de opnames weer van start zullen gaan? “Op dit moment worden de scenario’s een beetje herschreven voor de oudere acteurs,” onthult Leah Thys in Dag Allemaal. Betekent dat ook dat we Leah Thys minder aan het werk zullen zien in de VRT-serie?

“Geen flauw idee, ik kan alleen maar afwachten,” aldus Leah Thys die zich niet meteen zorgen maakt. Zelf heeft de actrice niet meegedaan aan de proefopnames, maar sowieso vindt Leah Thys het belangrijk dat Thuis zijn waarde behoudt. Als er geknuffeld moet worden, dan moet er geknuffeld worden. “Ik zou het niet zo erg vinden om een aantal van zulke scènes in korte tijd op te nemen en dan een tiental dagen in quarantaine te gaan,” aldus Leah Thys in Dag Allemaal.