.
Leah Thys
maandag 17 juni 2024

Leah Thys: “Ik word goed in de gaten gehouden” 

Het is ook nodig 

Leah Thys is altijd een heel kranige vrouw geweest. Ze is ook heel lang in goede gezondheid geweest, tot corona haar te pakken kreeg. Sindsdien is ze nooit meer de oude geweest.

“Ik heb veel last van slijmen en mijn longen werken niet meer zoals voorheen. Daar moet ik rekening mee houden. Gelukkig heb ik een goeie dokter die me in de gaten houdt en zorgt dat ik de juiste behandeling krijg. Hij adviseert me ook over het belang van voldoende rust en gezonde voeding. Ik heb geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen te respecteren”, zegt Thys in Primo.

Als Leah een uitnodiging krijgt voor een party of première dan gaat ze niet zomaar op elk aanbod in. Ze weegt elke uitnodiging goed af en dat ondanks dat ze erg kan genieten van het sociale aspect.

“Die coronabesmetting heeft ook zijn sporen nagelaten. De helft van de tijd proef ik niet hoe mijn eten smaakt. Soms durf ik het niet te zeggen tegen de mensen die voor me koken of me trakteren op restaurant. Hartverscheurend. Het is alsof de smaak van het leven me is ontnomen. Gelukkig gebeurt het ook dat ik 's middags niks proef en 's avonds wel.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys Thuis