.
Leah Thys
vrijdag 14 juni 2024

Leah Thys: “Ik weiger om mijn laatste dagen daar door te brengen” 

Over haar lijk 

We hebben ontzettend veel bewondering voor Leah Thys. De actrice is al van leeftijd, maar toch blijft ze acteren in ‘Thuis’ en verschillende theaterstukken. Het is straf hoe de vrouw het blijft volhouden, maar het is allemaal een kwestie van de juiste mentaliteit.

“Ik hou het vol door zo snel mogelijk negatieve gedachten aan banden te leggen. Dat is niet altijd makkelijk en vergt discipline. Als je niet oppast, kan je wat depressief worden en denken: 'Het is genoeg geweest'. Aan je positieve gedachten moet je je optrekken en dat kost energie”, klinkt het in Primo.

Leah heeft veel geluk dat ze nog altijd thuis kan blijven wonen, want een woonzorgcentrum dat is niks voor haar. Daar gaat ze nooit naartoe.

“Ik weiger om mijn laatste dagen door te brengen in een omgeving waar ik me niet thuis voel. Als ik ooit zo krakkemikkig word dat ik afhankelijk ben van Jan en alleman? Dan is het voor mij genoeg geweest. Ik vind dat ik het recht heb om waardig te sterven als ik vind dat mijn leven voltooid is. Je zou in alle rust en sereniteit moeten kunnen beslissen dat het tijd is om afscheid te nemen.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Thuis Leah Thys