.
Leah Thys in Thuis
woensdag 11 mei 2022

Leah Thys: “Ik heb me blauw betaald aan telefoonrekeningen”

"Communicatie, veel met elkaar praten, ook dat is belangrijk om een relatie levendig te houden”

Liefde is iets moois en grote liefde blijft plakken. Dat was tussen Leah Thys en Jos De Man niet anders. Meer dan vijftig jaar waren de tortelduifjes samen, maar in de lente van vorig jaar moest Leah afscheid nemen van haar steun en toeverlaat. Ze blikt in Primo graag terug met enkele anekdotes over hun jaren van samenzijn.

In de lente van vorig jaar kreeg Jos te horen dat hij corona had. Met zijn 88 levensjaren was dat niet zo'n goed nieuws en de gevolgen bleven niet uit. Nadat hij de ziekte eerst nog moedig te lijf ging, moest hij zich toch gewonnen geven.

Leah is dus al een jaar weduwe, maar heeft bijzonder goede herinneringen aan de man van haar leven. Ze hadden zelden of nooit ruzie en gunden elkaar veel.

Over het geheim van hun samenzijn vertelt Leah: “We gunden elkaar onze vrijheid om de dingen te doen die we graag deden. Op de eerste verdieping van ons huis had Jos zijn eigen biotoopje gebouwd: zijn computer, een tv-toestel, zijn boeken, zijn kleine gym enzovoort. Hij zat daar vaak in zijn eentje, maar we waren ook veel samen, beneden.”

Ze schonken elkaar tijdens hun relatie de nodige ruimte om elk z'n eigen ding te doen. Zo wou Leah bijvoorbeeld geregeld op reis gaan, maar Jos was meer een huismus. “Hij vertoefde graag op zijn eerste verdieping. Maar we belden dan wel elke dag met elkaar, ik heb me blauw betaald aan telefoonrekeningen. Communicatie, veel met elkaar praten, ook dat is belangrijk om een relatie levendig te houden”, geeft ze nog mee.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys