.
Leah Thys in Thuis
donderdag 2 juni 2022

Leah Thys: “Ik heb de oren van hun kop gezaagd”

Ze was bijna in Londen blijven wonen

De vader en moeder van Leah Thys hebben drie kinderen: Leah, Chris en Germaine. Lange tijd waren Leah en Germaine de enige kinderen in het gezin, tot Chris erbij kwam. Iets waar Leah toch voor een groot deel tussen zat.

“Ik heb de oren van mijn moeder haar hoofd gezaagd om na mij nog een kindje te maken. Inde lagere school – in een tijdperk zonder pil – kwamen er alsmaar meer kindjes bij in de gezinnen van klasgenootjes. Op een moment zij mijn ma tegen mijn pa: ‘Als we er nog eentje bij willen, moeten we het nu doen. En zo kwam Chris erbij”, vertelt Leah aan Het Laatste Nieuws.

Germaine overleed toen ze zeventig was aan de gevolgen van kanker. En dat kwam hard aan bij de familie. “Als zo iemand sterft, sterft een deel van je leven mee. Omdat er geen mogelijkheid meer is om iets terug te halen. Geen moyen meer om nog iets te weten te komen. Dat is een van de ergste dingen aan sterven: dat het onomkeerbaar is.”

Zowel Chris, Germaine en Leah hadden grote ambities. En die ambities brachten Leah naar Londen. Ze wilde even weg van alles en ze had ruimte nodig. Het oorspronkelijke plan was om er 3 maanden te blijven, maar dat werden er al heel snel 11.

“Gelukkig kon Jos zijn werk van daaruit doen. en ik heb er geacteerd, geregisseerd en ik was er docente. Ik ben blij dat ik dat heb meegemaakt. Het waren mooie, vruchtbare jaren. We hebben even overwogen om er te blijven wonen en hebben er zelfs een huis gezocht. Maar we zijn toch teruggekeerd naar België.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys