.
Leah Thys in Thuis
dinsdag 14 juli 2020

Leah Thys enorm aangeslagen door tragisch overlijden: “een donderslag bij heldere hemel”

“Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel.”


Leah Thys blikt in Dag Allemaal terug op het tragische overlijden van Fabienne, de echtgenote van Herbert Flack. “Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel,” klinkt het bij de Thuis-actrice.

Fabienne Arras overleed op amper 66-jarige leeftijd nadat ze ten val kwam in Spanje. Ze vormde al 32 jaar een hecht koppel met Herbert Flack, de acteur die jarenlang aan de zijde van Leah Thys speelde in Thuis.

“Die arme Herbert heeft de laatste tijd toch wel echt te veel meegemaakt,” vertelt Leah Thys. Eerst zijn openhartoperatie en nu dit…

“Fabienne was zo’n lieve, zorgzame vrouw,” herinnert Leah Thys zich. “Mijn hart is bij Herbert nu. Herbert zal tijd nodig hebben om dit te verwerken. Het is jammer dat hij door de coronacrisis op dit moment niet kan spelen, want dat is zijn hele leven. Het zou hem misschien kunnen helpen om deze verschrikkelijke gebeurtenis een beetje te verwerken. Het enige wat we nu kunnen doen, is de tijd zijn helend werk laten doen,” aldus Leah Thys in Dag Allemaal.