.
Leah Thys in Thuis
zaterdag 14 mei 2022

Leah Thys: “Eén ding hadden we op voorhand afgesproken: geen pers erbij”

“Jos stond niet graag in de belangstelling"

Een goed huwelijk bestaat uit geven en nemen, en dat is exact wat Leah Thys en haar overleden echtgenoot Jos De Man heel hun leven gehanteerd hebben. Jos overleed vorig jaar in zijn 88ste levensjaar aan corona, sindsdien is Leah weduwe. Ze werpt een terugblik in Primo op hun vijftig jaar samenzijn.

Het is niet altijd makkelijk om 'de man van' te zijn, en voor Jos was dat evenmin zo. Hij hield zich het liefst op de achtergrond en kwam graag zo weinig mogelijk in beeld.

“Jos stond niet graag in de belangstelling, dat werd mij al snel duidelijk”, vertelt Leah. “Hij trok zich het liefst van al terug op onze eerste verdieping, die hij naar zijn eigen smaak had ingericht.”

Een voorbeeld van Jos zijn cameraschuwheid kwam boven toen Leah haar 70ste verjaardag wou vieren, samen met een honderdtal genodigden. Locatie van dienst was het Gravenhof in Dworp.

“Jos had van alles voorbereid, maar dat liep om technische redenen in het honderd. Hij wou ook bewust niet dat er publiciteit rond verscheen. Eén ding hadden we op voorhand afgesproken: geen pers erbij”, vertelt Leah over die memorabele dag.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys