.
Leah Thys
donderdag 5 mei 2022

Leah Thys: “Dat lag Jos veel beter”

"Ik vond hem in het begin eerlijk gezegd wat aanstellerig"

Na meer dan vijftig jaar samen lief en leed gedeeld te hebben, moest Leah Thys precies een jaar geleden afscheid nemen van haar grote liefde Jos De Man. Die overleed in de lente van vorig jaar op 88-jarige leeftijd ten gevolge van corona. Ze kijkt terug op hun leven samen in Primo.

Hun liefdesvuur kende een eerste vonk op de toenmalige set van 'Beschuldigde, sta op'. In dat programma werden in de beginfase historische processen nagespeeld. Leah speelde toen in één van de afleveringen de rol van een non en Jos die van advocaat, wat hij ook effectief was.

“Ik had Jos al aan het werk gezien in die reeks op tv en ik vond hem in het begin eerlijk gezegd wat aanstellerig”, vertelt een eerlijke Leah.

Pas later werden in de reeks actuele rechtszaken opgevoerd. Omdat Jos in het dagelijkse leven ook advocaat was en er toen plots meer ruimte kwam voor improvisatie, kwam dat volgens Leah zijn acteerprestaties ten goede.

“Dat lag Jos veel beter”, zegt ze daarover. “Hij kon daardoor zijn dagelijkse, professionele manier van pleiten beter vertalen naar iets voor het scherm”, besluit Leah.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys