.
Lauren Muller
zondag 21 mei 2023

Lauren Müller: “Dat is niet evident als je dat niet kan”

Ze is begaan met het mileu

Lauren Müller heeft een erg bijzondere hobby. Zij is een fervent plandelaar. Ze probeert 1 tot 2 keer per maand rond te trekken in haar dorp om zo het zwerfvuil van de straat te halen. Dat wordt heel vaak geapprecieerd door de buurtbewoners.

“Er stopte eens een oudere vrouw met haar wagen toen mijn beste vriendin en ik aan het plandelen waren. Ze opende haar koffer. ‘Wat gaat die dame nu doen’, vroeg ik me af. ‘Toch niet sluikstorten terwijl we hier bezig zijn?’ Maar ze kwam ons koeken en drankjes brengen omdat ze zo enorm apprecieerde wat we deden”, vertelt Lauren in Primo.

Wanneer Lauren aan het plandelen is, wordt ze ook vaak herkend door voorbijgangers en andere wandelaars. Dan maakt ze met plezier tijd voor een foto wanneer ze dat vragen.

Nu beperkt Lauren zich nog tot haar eigen dorp, maar ze droomt er wel van om ook aan de andere kant van de wereld de boel te gaan opkuisen.

“Een ‘Ocean Cleanup’ of zo, waar plastic uit de Stille Oceaan wordt gehaald? Ja, graag! Maar een mens kan hier ter plaatse ook al veel doen, hé. Wij hebben hier ook ‘River Cleanups’. Ik heb vorig jaar ‘Peddle Cleanup’ geprobeerd, maar dat is niet evident als je niet kan kajakken.”

Bio van Lauren Müller

Meer Over:

Lauren Müller Thuis