.
Laura Tesoro
zondag 21 november 2021

Laura Tesoro zet haar schouders onder Rode Neuzen Dag: “Ik weet perfect hoe het voelt”

Ze kreeg steun van haar zanglerares

Het zijn drukke tijden voor Laura Tesoro. Op 19 november wordt de finale van Belgium’s got talent uitgezonden en de dag nadien trekt Laura er op uit samen met Vincent Fierens en Julie Van den Steen speciaal voor Rode Neuzen Dag. Het wordt behoorlijk hectisch, maar Laura heeft er heel erg veel zin in.

“Ik ben blij dat ik mijn schouders onder dit project kan zetten. Veel jongeren hebben het mentaal heel moeilijk, zeker door corona. Als we hen op deze manier kunnen helpen, draag ik daar graag mijn steentje toe bij”, zegt Tesoro in Story.

De zangeres weet als geen ander hoe moeilijk het is om je door een zware periode te worstelen. Tesoro worstelde zich zelf door een zware tijd toen ze nog studeerde aan het conservatorium. “Mijn tijd aan het conservatorium was destijds enorm stresserend. Ik was zo negatief ingesteld en was op de duur veel te streng voor mezelf, waardoor ik er geen greintje plezier meer aan beleefde. Optreden vond ik toen ook niet meer leuk, dat bezorgde me alleen maar extra stress. Dat kon zo niet blijven duren.”

Het is dankzij haar zanglerares Oljana dat Laura er terug bovenop kwam en terug plezier vond in wat ze graag deed. “We hebben op het juiste moment een heel openhartig gesprek gehad over mijn toekomst. Die babbel heeft mijn ogen geopend. Het heeft me doen beseffen dat ik mijn dromen eigenlijk al aan het waarmaken was, en dat die onnoemelijke druk die ik mezelf oplegde, dus eigenlijk nergens voor nodig was. Er viel een last van mijn schouders.”