.
Laura Tesoro in Familie
maandag 11 oktober 2021

Laura Tesoro: 'Het werd een heel zwaar jaar’

Ze is niet snel tevreden

In 2016 mocht Laura Tesoro ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ze zong er ‘Whats the pressure’ en haalde een uitstekend resultaat. Laura was 'hot' op dat moment en het ging allemaal heel hard voor de zangeres.

“Ik had tot 5 optredens per weekend. Ik werd superhees en ik dacht: dit lukt me niet. Ik voelde me daardoor niet top”, vertelt Laura aan Het Laatste Nieuws over 2016. “Het werd een heel zwaar jaar en ik ben enorm perfectionistisch en wilde het allemaal te goed doen. Drie jaar later liep ik opnieuw tegen mezelf aan.”

Laura werd niet meer gelukkig van wat ze aan het doen was en dat was een harde klap. “Ik gebruik niet graag het woord ongelukkig. Ik wil niemand schofferen of teleurstellen. Ik wilde de lat zo hoog. Ik raak snel gefrustreerd en kwaad op mezelf als iets niet gaat zoals ik het wil. Ik focuste alleen nog maar op wat ik niet goed deed, of niet goed genoeg. Ik blokkeerde en ik kon niet meer zorgeloos zingen. Ik vond het niet meer leuk.”

Laura ondervond al snel dat dit de keerzijde van de medaille was door het vak in praktijk te leren. Maar dit was ook het punt waarop Laura besloot om aan haar eerste solo-album te beginnen ‘Limits’. “Door het te schrijven heb ik kunnen loslaten. Dat beklemmende gevoel van te streng zijn voor mezelf, is er niet meer.”