.
Laura Tesoro
zondag 10 oktober 2021

Laura Tesoro: 'Drie keer gezakt’

Haar droom lag aan diggelen

Ondertussen is zangeres en presentatrice Laura Tesoro een gevestigde waarde in de Vlaamse showbizz. Ze zat in team Koen Wauters bij ‘The Voice Van Vlaanderen' en zette een schitterende prestatie neer tijdens haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig presenteert ze aan de zijde van haar toenmalige coach Koen Wauters ‘Belgium's Got Talent'.

Laura droomde om naar het conservatorium te gaan, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “Ik deed ingangsexamen in mei, de dag na de finale van ‘The Voice’. Gezakt. Oké, ik was wellicht niet goed voorbereid, ik had ook een beetje een kater. Maar de tweede keer in september, na een zomer studeren: weer gezakt. Dan heb ik besloten om het voorbereidende jaar te gaan doen in de JazzStudio”, legt Laura uit in Het Laatste Nieuws.

Nadat Laura het voorbereidende jaar had gevolgd probeerde ze nog een derde keer om te slagen voor het toelatingsexamens aan het conservatorium. Maar ook dat verliep zonder succes. Laura was superhard teleurgesteld en een plan B had ze niet.

Het is dankzij haar beste vriendin en zanglerares Oljana dat Laura begon te beseffen dat ze het diploma aan het conservatorium helemaal niet nodig had om het te maken in de showbizz. Dus timmerde Laura zonder diploma verder aan haar weg en met succes!