.
News Image

Lat weer wat hoger in show 3 van Dansdate

Show 2 van Dansdate zorgde niet alleen voor verrassingen op de dansvloer, maar ook achteraf bij de puntenverdeling.
Show 2 van Dansdate zorgde niet alleen voor verrassingen op de dansvloer, maar ook achteraf bij de puntenverdeling. Hoewel de jury Laurens en Roos de minste stemmen had gegeven, heeft de kijker hen toch gered. Jammer voor Willem-Frederik en Freya, die hierdoor de wedstrijd als eerste moesten verlaten. Ook bij de overige vijf koppels kwam het afscheid van het eerste koppel hard aan, samen het met besef dat de wedstrijd nu écht begonnen is. Show 3 van Dansdate op vrijdag 14 november 2014 belooft opnieuw een dansspektakel te worden om van te genieten, want voor elk koppel wordt het niveau weer wat opgedreven.

ERIK VOLGT BIJLES BALLET BIJ BIEKE
Vorige week wisten Bieke en Erik vriend en vijand opnieuw te verrassen met een uitgelaten afrodans. “Een hele bevrijding”, vond Bieke. Deze week brengen ze een modern jazz van Laurent Flament. Zijn enorm technische choreografie blijkt zeer moeilijk voor ‘the beast’ Erik Goossens. Hij snapt niets van alle ballettermen en bovendien heeft hij het ook nog eens razend druk met zijn werk. Gelukkig kan Bieke teren op balletervaring uit haar jeugd en dus keert het koppel de rollen om. Deze keer helpt Bieke haar man door hem thuis bijles te geven.

SEAN EN ALLISON TRANSFOFRMEREN IN STOERE QUARTERBACK EN KNAPPE CHEERLEADER
Sean en Allison stootten vorige week door naar de derde plaats bij de jury met hun ingetogen moderne choreografie. Deze week krijgt het koppel waarop ze zaten te wachten: een stevige hiphop van Yves Ruth. Allison is erg enthousiast, Sean heeft daarentegen wat problemen met het snelle ritme. Opnieuw vraagt deze dans de nodige inleving van het koppel, die ze opwekken met foto’s uit hun ‘highschoolperiode’. Sean speelt in deze choreo een stoere quarterback en Allison een chearleader. Coach Yves heeft bovendien nog een verrassing voor Sean: tijdens de dans moet hij één moeten worden met een rugbyball… en dat neemt Sean wel heel erg letterlijk.

LEILA DRILT PUBLIEKSLIEVELINGEN LAURENS EN ROOS
Of het nu aan Astrid Bryan zelf, haar belofte van de naaktfoto of de performance lag, Laurens en Roos konden vorige week massaal rekenen op de steun van de kijker. Zus Astrid is fier op haar broer, die in haar ogen eerder een wandelende tak is: “Ne Nuyens in de familie die kan dansen, dat kan niet”. Tijd nu voor een klassieke, maar energieke dans voor het prille koppel: de quickstep. Bij het horen van hun nieuwe stijl hoort Laurens het in Keulen donderen en kan hij alleen maar denken aan laminaat en wielerploegen. Hij wil aan de slag met de tips van de jury, al vreest hij dat zijn gebrek aan coördinatie en ritme toch in de genen moet zitten. Gelukkig heeft choreograaf Leila creatieve manieren bedacht om hem de passen bij te brengen…

JOSJE EN KEVIN BRENGEN PASSIE EN DIRTY DANCING OP DE DANSVLOER
Josje kreeg vorige week een negen van Francesca voor de stomende disco met Kevin. Volgens sommigen zijn Kevin en Josje nu al de gedoodverfde winnaar, maar blijft hun niveau ook overeind met een passionele rumba? Hoewel ze beiden erg blij zijn met deze dans en ernaar uitkijken om ‘samen’ te dansen, lopen de zenuwen al snel hoog op bij Josje. Ze vindt het moeilijk om zich te laten leiden en Kevin te volgen. Bovendien kreeg ze vorige week het advies van Min Hee om meer risico’s te nemen als professionele danseres, wat de druk op haar schouders nog meer vergroot. Het koppel danst op een nummer uit de klassieker Dirty Dancing. Kevin is in shock wanneer hij hoort dat Josje de film nog nooit gezien heeft.

VEERLE EN ALAIN OEFENEN OP HET STRAND VAN KNOKKE
Hoewel Alain wel wat swag heeft, bleek Veerle toch niet bepaald een hiphopdiva te zijn volgens de jury. Het koppel was dan ook teleurgesteld na vorige week. Aan Veerle en Alain om te bewijzen dat ze niet in de gevarenzone thuishoren. Die kans krijgen ze in show 3 met een frivole salsa. In deze choreografie is de man de baas en dat vindt Alain geweldig. Ook het tropische tintje van de dans vindt het koppel best oké. Het doet hen denken aan Ibiza en strand… en dus trokken ze met vrienden en familie naar het strand van Knokke. In de juiste setting en onder de wisselvallige novemberzon halen ze de cocktails boven en oefenen ze hun danspassen.

DE ACTS VAN SHOW 3
Bieke en Erik: modern jazz van Laurent Flament op ‘Wasting My Young Years’ van London Grammar.
Sean en Allison: hiphop van Yves Ruth op ‘Sing’ van Ed Sheeran.
Laurens en Roos: quickstep van Leila Akcelik op ‘Swing, Swing, Swing’ van Keely Smith & The Frankie Capp Orchestra
Kevin en Josje: rumba van Koen Brouwers en Roemjana de Haan op ‘She’s Like the Wind’ van Patrick Swayze.
Veerle en Alain: salsa van Arman Eranosjan op ‘Mas Que Nada’ van The Black Eyed Peas ft Sergio Mendes.

Dansdate, vrijdag 14 november om 20.35 op VTM.