.
News Image

Laatste aflevering Voor Hetzelfde Geld

Hoogtepunten en nooit eerder vertoond materiaal.
De afgelopen acht afleveringen van Voor hetzelfde geld stak Vlaanderen weer een pak nuttige en concrete tips op over hoe je meer kan verdienen en besparen en toch van het leven genieten. Gemiddeld 786 226 kijkers (live +7) en 21 000 Facebookfans volgden de boeiende reportages van Britt Van Marsenille, Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren. Het filmpje met de sangriatest van Jan ging viraal en werd meer dan een half miljoen keer bekeken.

Op woensdag 25 oktober tonen Jan, Thomas en Britt enkele nooit eerder uitgezonden beelden, blikken ze terug op enkele hoogtepunten en zetten ze de belangrijkste conclusies op een rijtje: Het bleek maar weer eens dat duur niet per se beter is dan goedkoop.
Gesjoemel blootleggen

Voor hetzelfde geld maakte het leven van de Vlaming aangenamer maar slaagde er ook dit seizoen weer in om gesjoemel aan het licht te brengen. Uit een kleinschalige test van negen honingpotjes uit de supermarkt, natuurwinkel en de markt bleek dat er in één potje Belgische honing buitenlandse honing was gevonden. Belgische imkers kopen goedkope buitenlandse honing en verkopen die als duurdere Belgische honing. Toch was dit mee de aanleiding voor een algemener onderzoek. Minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters:

Hoe kleinschalig de test ook was, wij vinden de resultaten van het programma zorgwekkend genoeg om in 2018 een eigen algemeen onderzoek te doen naar honing in België. We zullen dit volgens onze methodiek op grotere schaal onderzoeken.

Voor hetzelfde geld: woensdag 25 oktober om 20.40 uur op Eén.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Britt Van Marsenille, Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren