.
News Image

Laatste aflevering Over Winnaars

Koen Wauters trekt door woestijn in Jordanië.
De voorbije weken stond één woord centraal in de vele reacties op de uitzendingen van Over Winnaars: respect. De straffe verhalen brachten heel wat in beweging op sociale media en werden gemiddeld door 680.000 kijkers gevolgd, goed voor 28% marktaandeel (VVA 18-54, live +uitgesteld). Op maandag 2 oktober 2017 sluit de Brusselse Sven de reeks af met wat voor hem onmogelijk leek: een tocht door de Jordaanse woestijn.

Sven is 46 en lijdt sinds 2000 aan multiple sclerose. Hierdoor takelen zijn zenuwen en spieren langzaam maar zeker af. Hoewel Sven weet dat hij niet lang meer te leven heeft, is hij een echte levensgenieter. Zijn aanstekelijke lach is daar het bewijs van. Vóór zijn ziekte hield hij enorm van sporten en avontuurlijke reizen. Activiteiten die, nu hij in een rolstoel zit, minder evident zijn. Als kind droomde Sven ervan om ooit de woestijn te zien, maar die droom heeft hij door zijn ziekte opgeborgen. De hitte en het immense zandoppervlak vormen immers een hindernis. Een hindernis die Sven nu samen met Koen zal overwinnen.

Koen nodigt Sven uit om zijn ultieme droom te realiseren: een tocht door de Wadi Rum-woestijn in Jordanië. “Naar verluidt één van de mooiste woestijnen ter wereld”, aldus Koen. Om te kunnen inschatten wat Sven van een goede buddy verwacht, trekt Koen eerst 24 uur bij hem in. Vervolgens vliegt hij samen met hem en begeleider Glenn van vzw U/Turn richting Jordanië. Drijven in de Dode Zee, een spectaculaire rit door het ruwe zand, overnachten in een Bedoeïnenkamp of cultuur opsnuiven in de historische stad Petra: voor Sven wordt plots het onmogelijke mogelijk…

Over Winnaars, maandag 2 oktober om 20.35 op VTM.

Bio van Koen Wauters

Meer Over:

Koen Wauters