.
News Image

Laat je verrassen door een nieuw seizoen Weg Zijn Wij

Elke zaterdagavond er eventjes tussenuit met Eén.
In het nieuwe seizoen van Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen opnieuw de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dicht bij huis organiseren. Met wie ze twee dagen op stap gaan, ontdekken ze pas op de ochtend van het vertrek. Dit seizoen gaan onder andere Kristel Verbeke, Thomas Smith, Evi Van Acker, Maarten Vangramberen, Hilde De Baerdemaeker, Jens Dendoncker, Guga Baul, James Cooke, Wim Ballieu en Goedele Wachters de uitdaging aan.

Op basis van hun interesses, hobby’s of bucketlist organiseren de bekende Vlamingen elk één deel van het weekend: een activiteit, een overnachting of iets gastronomisch. Voor het culinaire onderdeel laten ze zich dit seizoen verrassen door imkers, sushimeesters en gerenommeerde wijnbouwers, slapen doen ze op unieke plaatsen zoals een slow cabin, een omgebouwd binnenvaartschip en een bolvormige cocoon en met activiteiten als natuurfotografie, parapente vliegen en flyboarden kiezen ze voor het avontuur.

Ook in dit seizoen kunnen de kijkers inspiratie op doen voor een volgende weekendje weg dicht bij huis en zich laten verrassen door de schoonheid van vakantieplekken op slechts een steenworp van hun voordeur. Dit alles door de ogen van enkele bekende trio's.

Aflevering 1: Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen en Jens Dendoncker (08/09)
In de eerste aflevering van Weg zijn wij zijn de onverwachte reisgenoten Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen en Jens Dendoncker. Kristel staat in voor de gastronomische activiteit en neemt de mannen mee naar een Japanse chef. Daar leren ze de kunst van het sushi maken. Komiek Jens Dendoncker staat in voor de overnachting en geeft die een zeer artistieke invulling. Als voormalig student kunstgeschiedenis is hij gepassioneerd door de schilderkunst en trakteert hij zijn reisgezellen op een wandeling tussen de werken van Rubens. Sportjournalist Maarten was vroeger lid van 'de jeugd voor natuur en milieu' en was specialist reptielen, amfibieën en sprinkhanen. Nu wil hij graag deze beestjes mooi in beeld kunnen brengen, dus neemt hij Kristel en Jens mee op een drijvende schuilhut op het water waar ze kneepjes van de natuurfotografie aangeleerd krijgen.

Weg Zijn Wij, vanaf zaterdag 8 september om 20.10 op Eén.