.
News Image

Kurt Van Eeghem ontsnapt aan de dood

Kurt Van Eeghem overwint kanker die zijn broer noodlottig werd…


Voormalig radio- en televisiemaker Kurt Van Eeghem is officieel met pensioen, maar op 66-jarige leeftijd moet Kurt van stilzitten nog niet weten. “Ik ga pas echt met pensioen na mijn dood,” lacht Van Eeghem in Story, maar die dood kwam in 2018 wel erg dichtbij. Kurt Van Eeghem verloor zowel zijn vader als zijn jongere broer Marc Van Eeghem na een zware strijd tegen prostaatkanker. Toen bij Kurt zelf ook prostaatkanker werd vastgesteld dacht hij dat het afgelopen was met hem. “Eigenlijk dacht ik dat het afgelopen was met mij, want ik had prostaatkanker, de ziekte waaraan mijn broertje enkele maanden eerder was gestorven. Alleen had ik het zelfs nog net iets erger,” onthult Kurt Van Eeghem deze week in Story.



Kurt Van Eeghem was net bezig aan een boek over Litouwen en na de behandeling vertrok hij naar het land voor extra research. Op dat moment wist Kurt Van Eeghem nog niet of de kanker weg was. “Het was ergens een vlucht, want ik was bang om nadien te horen te krijgen dat de kanker niet weg was.” Toch geeft Kurt Van Eeghem toe dat de reis zijn gedachten heeft verzet. En er kwam ook goed nieuws.



Enkele weken later kreeg Kurt Van Eeghem te horen dat de kanker wel degelijk weg was. Van Eeghem geeft toe dat zijn ziekte van hem een ander mens heeft gemaakt. “Ik heb meer waardering gekregen voor het begrip ‘een goede gezondheid’,” geeft Kurt Van Eeghem toe in Story. “Als je niet gezond bent, houdt het op hé.”



Ook het tweede onderzoek bevestigde de diagnose dat de kanker weg was en lichamelijk voelt Kurt Van Eeghem zich weer een jonge prins die aan honderd kilometer per uur blijft leven. Want hij leerde een belangrijke les uit zijn ziekte. “Ik ben meer bezig met het leven dan met de dood,” geeft Kurt Van Eeghem toe. Toch is hij zich ook bewuster geworden van de eindigheid en de vergankelijkheid van het leven. En daar doet Kurt Van Eeghem een opmerkelijke uitspraak over...



“Ik ben helemaal niet bang voor de dood, wel voor de aftakeling, zoals ik bij mijn broer heb gezien,” klinkt het bij Kurt Van Eeghem. En de televisiemaker zal er zelf voor zorgen dat het niet zover komt. “Ik heb geen zin in zoveel ellende. Als dat zou gebeuren, haak ik zelf af en neem ik het heft in eigen handen,” aldus Kurt Van Eeghem.


Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem