.
News Image

Kurt Van Eeghem is met pensioen

Het is echt met tegenzin.


Kurt Van Eeghem werd op 28 september namelijk 65 jaar. De legendarische presentator die vooral bekend werd met Hitring en De Drie Wijzen wordt door de VRT verplicht met pensioen gestuurd. Hij had graag nog wat willen blijven zei hij op vrt.be. Kurt was niet alleen presentator op tv, maar ook op de radio maakt hij furore. Zo had hij o.a. programma's op Radio 1 en Klara. Zotte dingen doen, daar hield hij van. Af en toe kleurde hij wel eens buiten de lijntjes gaf hij toe. Hij was straf in zijn imitaties van wijlen Koning Boudewijn, dat deed hij trouwens nog eens over bij de theatershow De 3 Grijzen. Vorig jaar had Kurt Van Eeghem een rubriek in Iedereen Beroemd waarbij het de kijker aanzette om correct Nederlands te gebruiken, want taal is en was voor hem enorm belangrijk.

Kunst had ook een prominente rol voor de nu gepensioneerde presentator. Die liefde wist hij goed over te brengen op de radio. Onlangs bundelde hij zelfs zijn teksten in het boek Schone Kunsten.



Hoe moet het nu verder? Kurt Van Eeghem zegt klaar en duidelijk dat het voor hem niet stopt. Hij stopt zeker niet met werken en gaat nog heel wat ondernemen, zoals het geven van lezingen. Dat is nog maar één van de activiteiten die op zijn programma staan.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem

Bio van Koning Boudewijn