.
Kurt Van Eeghem
zaterdag 22 oktober 2022

Kurt Van Eeghem: “Ik vond dat mijn plicht”

Hij streed in alle stilte tegen kanker

Een viertal jaar geleden moest Kurt Van Eeghem afscheid nemen van zijn broer Marc Van Eeghem, die stierf ten gevolge van prostaatkanker. Kort daarna werd dezelfde diagnose bij hemzelf vastgesteld.

“Die prostaatkanker werd bij mij vlak na de begrafenis van Marc vastgesteld. Qua timing kon dat dus wel tellen. Dezelfde ziekte, maar nog veel agressiever dan die van je broer’, zei de dokter. Ik was verschrikkelijk bang. Marc had er zeven jaar tegen gevochten en ook de lijdensweg van mijn vader stond me nog levendig voor ogen”, vertelt Kurt in Dag Allemaal.

Maar Kurt wou bij niemand medelijden krijgen of onrust zaaien, dus hield hij de ziekte voor zichzelf. Hij bracht enkele dichte vrienden op de hoogte en vocht in alle stilte tegen de ziekte.

“Maar toen ik genezen was, vond ik het mijn plicht om ermee naar buiten te komen en deed ik een oproep; ‘Laat je bloed onderzoeken als er prostaatkanker in de familie zit. Wees er op tijd bij of het is afgelopen.”

Kurt heeft het kankerverhaal achter zich gelaten en probeert er niet meer bij stil te staan. Niet achterom kijken is zijn motto. “Het moet bewegen”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem