.
Kurt Van Eeghem
woensdag 5 oktober 2022

Kurt Van Eeghem: “Ik heb al mijn schulden afbetaald”

Hij zette door

Jarenlang was Kurt Van Eeghem een vaste waarde op radio en televisie. Hij presenteerde onder andere ‘Hitring’ en zat ook enkele jaren bij radio Klara. Maar daar moest hij noodgedwongen op pensioen.

Eind de jaren 70 moest hij zijn theatergezelschap in vereffening laten gaan. En dat allemaal door de toen heersende energiecrisis. Kurt bleef achter met een berg schulden en moest hard werken om die te vereffenen.

“Ik heb me toen geweerd als een leeuw in een kooi en gewerkt als een gek. Het hielp dat ik op televisie enige bekendheid kreeg met het muziekprogramma: ‘Hitring’. In mijn vrije uren presenteerde ik modeshows en opende ik winkels. Ik pakte alles aan om uit de rode cijfers te geraken”, zucht Kurt in Dag Allemaal.

Hoewel het failliet laten verklaren van het theatergezelschap eenvoudiger was geweest wilde Kurt het niet allemaal zomaar opgeven.

“Het was een enorme harde tijd, maar ik heb de schuld tot de laatste frank afbetaald en ben niet failliet gegaan. Maar risico’s mijden nadien, ook dat deed ik niet. Als er een goed plan op mijn weg kwam, stortte ik me daar gewoon op.”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem