.
Kurt Van Eeghem
zaterdag 1 oktober 2022

Kurt Van Eeghem: “Ik had gewoon geen keuze meer”

Hij werd 70

Hoe zou het nog zijn met Kurt Van Eeghem? Dag Allemaal kan u vertellen dat alles goed gaat met de man, hij werd zopas 70 jaar. Hij geniet volop van zijn pensioen en denkt met graagte terug op de mooie dingen uit zijn leven.

“Ik heb veel lol in mijn leven. Ik presenteer concerten, geef lezingen en heb net een nieuw boek geschreven. Ik heb ook nog eens tuberculose overleefd en kanker en Klara. Ik vermoed dat ik stokoud word”, lacht hij.

Het was van jongsaf aan al duidelijk dat Kurt op een podium wilde staan. Zijn twee oudere broers kozen voor een vaste job, maar dat was niet aan hem besteed. En dat dik tegen de zin van zijn vader.

“Een energiecrisis zoals nu was, was er ook eind de jaren 70, toen ik 27 was. Ik was net hersteld van tuberculose en had bij mijn theatergezelschap Het Ei een zestal mensen in dienst. Door de oliecrisis stortte de markt in en kon ik de sociale lasten niet meer betalen.”

En dus moest Kurt een moeilijke knoop doorhakken. “Steunmaatregelen bestonden toen nog niet, dus ik had geen keuze meer: ik moest mijn gezelschap in vereffening laten gaan. De schuld bedroeg meer dan 1 miljoen frank. Failliet gaan was eenvoudiger geweest, maar dat was geen optie.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem