.
Kurt Van Eeghem
donderdag 7 maart 2024

Kurt Van Eeghem: “Hier lukt dat blijkbaar niet”

Maar hij vindt dat niet jammer

Kurt Van Eeghem heeft de televisiewereld al een tijdje geleden achter zich gelaten. Hij mist het niet en concentreert zich nu vooral op het schrijven van boeken. Zijn man Tom krijgt steevast de eer om de eerste manuscripten te lezen.

“Ik heb ondertussen acht boeken geschreven en ik heb er zes aan Tom opgedragen. En dat ga ik blijven doen. Zijn mening is belangrijk. Ik heb maandenlang gewerkt aan een roman, maar omdat Tom het na het lezen van het eerste hoofdstuk maar niks vond, ben ik ermee gestopt”, zegt Van Eeghem in Primo.

Kurt durft zelfs meer te zeggen: hij heeft het hele boek ook helemaal gewist. Dat vindt hij niet erg, want voor hem hoort dat bij het leerproces van schrijven.

Ondanks dat Kurt op ‘pensioen’ is, is hij dus eigenlijk nog altijd een beetje aan het werk. Al is hij eigenlijk nooit officieel met pensioen gegaan.

“Maar bij ons is dat zo'n beetje de trend: als je 65 bent, doe je niet meer mee, terwijl je in Frankrijk nog altijd Bernard Pivot en Michel Drucker op het scherm ziet. Die laatste moet ondertussen 180 jaar oud zijn. (Ze moeten daar een goeie restaurateur hebben in Frankrijk. En in Engeland ook. David Attenborough is bijna 100. Hier lukt dat blijkbaar niet, maar daar heb ik geen spijt van. Ik mis niks van tv en radio. Het is genoeg geweest.”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem