.
Kurt Van Eeghem
zondag 10 maart 2024

Kurt Van Eeghem: “Dat gebeurde op de avond dat VTM startte”

Ze hadden leuke plannen gesmeed

Het is al een tijdje geleden dat we Kurt Van Eeghem nog op televisie zagen. Veel mensen vinden dat erg jammer en zouden de acteur toch graag weer eens wat meer op tv zien verschijnen. Al zal dat niet snel meer gebeuren.

“Dat kan best zijn. Maar de vreugde van het schrijven - en de vrijheid om overal te kunnen optreden - is veel groter dan die van het tv-maken. Ik sta wel nog graag voor een publiek, dat geef ik toe. Ik móet kunnen vertellen. Ik hou ervan als de mensen aan mijn lippen hangen, daar leef ik van op. Maar in tv heb ik geen zin meer. Weet je, ik heb in mijn leven heel veel tijd verspild aan wachten”, zegt hij in Primo.

Wie televisie maakt, weet dat televisie maken ook veel wachten is. En dat heeft Kurt er niet meer voor over. Kurt heeft zelf ‘De 3 Wijzen’ gepresenteerd en ook daar moest hij vaak wachten.

“Ik nam de presentatie op mij nadat eerst Daniël Van Avermaet de quiz gepresenteerd had, maar het marcheerde niet. Na twintig uitzendingen vroeg de producer, Bart De Prez, me of ik de presentatie wou overnemen. Dat gebeurde nota bene op de feestelijke avond in 1989 dat VTM boven de doopvont gehouden werd.”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem