.
Kurt Van Eeghem
dinsdag 11 oktober 2022

Kurt Van Eeghem: “Daar ben ik erg trots op”

Hij lanceerde de carrière van zijn muzikant

Aan ambitie geen gebrek bij zeventiger Kurt Van Eeghem. Na jarenlang veel succes te hebben gehad op televisie, is hij nu op pensioen. Een ideaal moment om terug te blikken op zijn leven in Dag Allemaal.

“Als er een goed plan op mijn weg kwam, dan stortte ik mij daarop. Zo was er in een cassettewinkeltje op De Keyserlei in Antwerpen een verkoper die mij zijn eigen muziek liet horen. Hij bleek een enorm goeie muzikant en ik zei: ‘Jongen, wat doe je hier in godsnaam? Ik nam hem in dienst, weliswaar tegen een minimumloon, maar zo had hij recht op werklozensteun als het plan mislukte”, begint Kurt zijn verhaal.

En dat was een plan met hele mooie gevolgen. De man werd de vaste pianist en accordeonist van Kurt en zo waren zowel Kurt als de muzikant erg gelukkig.

“Hij verdient nog altijd zijn kost met muziek en we hebben ook samen rond getrokken met een cabaretvoorstelling. Ik ben erg trots dat ik daaraan heb mogen meewerken.”

En ook nu, nu hij al 70 is, zou Kurt zich in nog zo’n zot avontuur willen storten. “Als ik morgen weer een verlicht idee heb waarvoor ik mensen nodig heb om het te realiseren, aarzel ik niet. Let’s go!”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem