.
Niels Destadsbader
zaterdag 21 april 2018

K's Choice en Jasper Steverlinck ontroeren Niels Destadsbader

Liefde voor Muziek is weer van start gegaan.

De hitmachine van Liefde voor Muziek draait opnieuw op volle toeren. Aflevering 1 – die 871.000 kijkers en 35,9% marktaandeel scoorde (VVA 18-54, live +3) – bracht een eerste zomerhit voort en katapulteerde Niels Destadsbader naar de eerste plaats in de iTunes top 10. Een top die wordt aangevuld met 5 andere Liefde voor Muziek-songs. Van de legendarische meezingers van The Dinky Toys gaat het op maandag 23 april 2018 naar het recentere repertoire van Niels Destadsbader. In een aflevering vol humor en plagerij wordt er ook een traan weggepinkt wanneer K’s Choice onbewust een gevoelige snaar raakt bij Niels.

“Er is maar één nummer waar ik schrik voor heb en dat is Speeltijd”, kondigt Niels aan. “Het gaat over mijn beste vriend Robbie, die ik verloren heb en is sowieso het meest persoonlijke nummer dat ik ooit geschreven heb. Alleen al voor wie dit gaat brengen ben ik zenuwachtig, laat staan voor wat ze ermee gedaan hebben.” Het is Jasper Steverlinck die de druk op zijn schouders voelt toenemen. Hij neemt met trillende handen plaats op het podium. “Ik ga dit met heel veel respect doen”, klinkt het. Maar ook K’s Choice grijpt Niels naar het hart. Sarah en Gert kozen het betekenisvolle Hou Je Me Vast. “Ik speelde dit op de begrafenis van Robbie”, vertelt Niels. “Hij was grote fan van K’s Choice, dus zou dit geweldig gevonden hebben.”

Silvy De Bie brengt maandag een bijzondere versie van Hey Pa. “Een versie die je misschien niet van mij zal verwachten.” Met een subtiele country sound verrast ze haar collega’s. Een vleugje country zit er ook in Helmut Lotti’s cover van Sara. Hij stapt af van het Nederlands en liet een Engelstalige tekst schrijven door zijn partner Marieke. Dat Sharon den Adel voor Vandaag zou kiezen, stond volgens Niels in de sterren geschreven. “Dit is niet iets dat ik dagelijks doe, maar deze song is melancholisch en heeft een hele mooie tekst”, vertelt ze. Sharon kiest dan ook resoluut voor een cover in het Nederlands. Cocojr. vond met Het Licht Gaat Uit een nummer dat volledig in zijn straatje ligt. “Over de vleselijke liefde”, legt hij uit. “Ik heb er Het Licht Blijft Aan van gemaakt.” Helmut Lotti verwacht zich aan een kinky versie. Niels sluit zijn aflevering af met een song waarop hij stiekem jaloers is: Vreemde Handen van zijn idool Marco Borsato.

Tussen de optredens door leert de groep elkaar steeds beter kennen en wordt er flink wat afgelachen. Wanneer Niels merkt dat hij thuis iets belangrijks is vergeten, laat hij zich door zijn collega's vergezellen naar de markt… op zoek naar onderbroeken. Ook een skypegesprek met zijn 90-jarige oma ontsnapt niet aan het oog van de camera’s. De groep krijgt ook een piepjonge Niels te zien, bij wie het entertainen duidelijk al van kindsbeen af in het bloed zit.

Liefde voor Muziek, maandag om 20.35 op VTM.