.
News Image

Kritiek op verhuis Tomorrowland naar eind augustus en begin september

En dat is niet zo verwonderlijk.

De organisatoren van Tomorrowland hebben laten weten dat hun festival niet in juli maar mogelijk wel eind augustus en begin september zal doorgaan. De reden? De coronamaatregelen. Het is praktisch nog niet mogelijk om midden juli zoveel mensen van over heel de wereld in Boom te verwelkomen. Waarom dat amper 6 weken later wél zou kunnen is onduidelijk. De organisatoren hopen dat de situatie dan veilig genoeg is om het festival toch te laten doorgaan.

De verhuis naar het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september is voor heel wat mensen trouwens niet echt praktisch. Enerzijds zijn er een pak studenten die dan tweede zit zullen hebben en mogelijk elders onderdak moeten gaan zoeken om te studeren. Maar tijdens het eerste weekend van september is ook het schooljaar weer begonnen en is iedereen weer aan het werk.
Feit is dat de gemeentebesturen van Boom en Rumst hun akkoord hebben gegeven, maar niet alle inwoners staan te springen om deze zomer weer een pak volk door de straten te zien stappen. Zeker niet nadat festivals als Graspop en Rock Werchter besloten om wel een jaar uit te stellen.