.
Kristof Goffin - Dertigers
donderdag 29 juni 2023

Kristof Goffin van ‘Dertigers’ sleept dit zijn leven lang mee

De doodstraf voor holebi’s

In de Rainbow-index bekleedt België de tweede plaats als meest gayvriendelijke land van Europa. En ook Malta en Denemarken halen een goed rapport.

Die index bevestigt een geweldige evolutie. Vijftig jaar geleden werden homo’s en lesbiennes bespuwd en bijna verplicht om zich in de kast op te sluiten.

Maar nu mogen we dus niet op onze lauweren rusten. We moeten blijven strijden voor gelijke rechten voor mama en vrouw. De wereld zou een veilige en inclusieve plek moeten zijn waar je seksuele voorkeur net zo belangrijk of onbelangrijk is als de kleur van je ogen.

Ook danser en acteur Kristof Goffin weet waarover hij spreekt als het hierop aankomt. Hij werd in het middelbaar gepest en draagt dit altijd met zich mee

“Op het vlak van mensenrechten mogen lgbtqi+-mensen hier niet klagen. Het homohuwelijk bestaat bijvoorbeeld al 20 jaar in ons land. Maar in grote delen van de wereld is seks met mensen van hetzelfde geslacht verboden”, aldus de acteur.

“In Oeganda kan je als holebi nu een celstraf of de doodstraf krijgen én is het zelfs verboden om over homoseksualiteit te praten!’ Vreselijk.”, bekent Kristof Goffin in TV Familie.

Bio van Kristof Goffin